Ingrediente:
800 g de cartofi
2 cutii de ton
1 ceapă roșie
2 castraveți acri
1 ardei roșu acru
2 ouă
50 g măsline
2 – 3 fileuri de pește sărat
sare
piper
oțet
ulei de măsline
puțină maioneză
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă 20 de minute, se răcesc și se decojesc. Se fierb și ouăle 5 minute. Într-un castron suficient de mare pregătim salata noastră: tăiem cartofii cubulețe, ceapa fideluță, punem și tonul, apoi tăiem castraveții rondele și ardeiul fideluță, adăugăm și ouăle tăiate cubulețe, măslinele și fileurile de pește sărat. Apoi adăugăm 1 lingură de oțet, 3-4 de ulei, sare, piper și puțină maioneză (depinde de gust) și amestecăm totul. Băgăm la frigider pentru cel puțin o oră. După o oră salata noastră e bună de mâncat. Poftă bună!