Ediția: Joi 6 februarie 2025 Nr. 6809
Ediția: Joi 6 februarie 2025 Nr. 6809

Prăjitură delicioasă


Ingrediente:
Pentru aluat:
5 ouă;
150 g zahăr;
150 g făină;
1/2 plic praf de copt;
2 linguri cacao;
o priză de sare;
1 plic zahăr vanilat;
coajă rasă de portocală (opțional).
Pentru umplutură:
2 plicuri gelatină Dr. Oetker;
450 g smântână 12% grăsime;
450 g iaurt;
300 ml frișcă lichidă;
100 g zahăr;
1 plic zahăr vanilat;
1 cutie compot ananas (450 g).
Pentru decor:
50 g ciocolată neagră;
bucățele de ananas.

Mod de preparare:
Blatul: Se bat ouăle împreună cu zahărul, vanilia și o priză de sare până își dublează volumul. Apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao, amestecând ușor (cine dorește poate adăuga coajă de portocală rasă). Compoziția se toarnă într-o tavă de aragaz tapetată cu hârtie pergament și se coace în cuptorul preîncălzit la tempe-ratura de 180 grade C, pentru 20 de minute. Crema: Într-un bol se amestecă iaurtul cu smântâna, zahărul, vanilia, apoi se adaugă gelatina pregătită conform instrucțiunilor de pe pachet (eu am dizolvat gelatina în zeamă de compot). Apoi se adaugă frișcă bătută, amestecând ușor de jos în sus. Se lasă la frigider să se întărească puțin. Se scoate hârtia pergament de pe spatele blatului, apoi se pune înapoi în tavă. Se scoate crema și se pune jumătate din compoziție pe blat, se nivelează frumos, apoi se adaugă bucățile de ananas, se toarnă cealaltă jumătate de cremă, se întinde uniform și se lasă la rece pentru 1 oră. După ce s-a întărit crema, se taie prăjitura în forma dorită și se decorează cu ciocolată topită la bain-marie, iar deasupra se pun bucățele de ananas.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?