Ingrediente:
cotlet de porc (cu sau fără os) feliat
400 ml vin roșu
30 ml ulei de măsline
2 căței usturoi
boia, cimbru, dafin, piper negru, sare după gust
Mod de preparare:
Prin marinare cotletul capătă frăgezime, un gust și o aromă aparte. Se pun două căni de vin roșu într-un vas. Se adaugă, 1 lingură de ulei de măsline și ustu-roiul pisat pentru a da gust cărnii și a diminua ușor din puterea vi-nului roșu. Feliile de cotlet se bat ușor, se sărează și condimentează bine și se așează apoi în vasul pentru marinat. Vasul se ține la frigider până a doua zi. Înainte de preparare se lasă să se scurgă dar nu prea mult , pentru a nu se usca. Se prăjesc la tavă având grijă să rămână cât mai suculente pentru a păstra aroma marinatei. Se servesc cu garnitură de cartofi.
Poftă bună!