Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784

Friptură de porc la tavă, cu legume


Ingrediente:
Pentru 10 porții:
1,500 kg carne de porc pentru fripturi
300 ml ulei
1 l supă
100 ml vin
430 g praz
500 g morcovi
500 g roșii
5 ouă
100 g unt
Orez, sare, piper după gust, 1 legătură mărar

Mod de preparare:
Carnea se spală, se scurge, se condimentează, se așează într-o tavă cu ulei și 500 ml supă și se introduce la cuptor pentru înăbușire. În timpul înăbușirii, se stropește cu sosul format. Spre sfârșitul înăbușirii se stropește cu vin. Când este gata, se scoate, se porționează câte două bucăți la porție și se păstrează în tavă, până la servire.
Orezul se alege, se spală, se scurge și se fierbe în restul de supă cu apă, spre sfârșitul fierberii se adaugă untul și boabe de piper. Morcovii se curăță, se spală și se taie cuburi, apoi se fierb în apă, roșiile se opăresc și se curăță de pieliță apoi se taie felii și se curață de semințe. În vasul cu orez se adaugă morcovii fierți, roșiile, ouăle bătute spumă și mărarul. Se amestecă ușor componentele, apoi se așază într-o tavă unsă cu ulei, care se introduce în cuptorul încins pentru gratinare, 10 – 15 minute. Se servește în farfurie, porțiile de friptură cu sosul respectiv, iar alături garnitura de legume porționată.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?