Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785

Salată orientală dietetică


Ingrediente:
5 cartofi albi potriviți
2 cepe
4 ouă
2-3 linguri iaurt
zeama de la o jumătate de lămâie
2 linguri muștar
30 ml ulei (de măsline)
câteva măsline negre și verzi
1 peperoni roșu (în oțet)
1 sfert de gogoșar acru
1 fir de pătrunjel
sare, piper
 
Mod de preparare:
Pentru această salată prepar maioneză dietetică cu cartofi, iar ceapa o frec cu sare, o spăl, apoi o storc. Spălați cartofii și puneți-i la fiert în coajă în apă rece cât să-i acopere bine pentru 20-25 minute, depinde cât sunt de mari. Într-un ibric puneți la fiert, la foc mic, 3 ouă și lăsați-le 8 minute de când începe să fiarbă, apoi stingeți focul și lăsați-le să stea în apa în care au fiert. Între timp curățați cepele, tăiați-le în două, apoi tăiați-le în feliuțe foarte subțiri, presăra- ți-le cu sare, amestecați și frecați puțin cu mâna, spălați-le cu apă rece și stoarceți-le bine de zeamă. Tocați gogoșarul cubulețe sau fâșiuțe foarte subțiri și tăiați peperoni felii. Dacă folosiți măsline cu sâmburi, scoateți-i și tăiați măslinele în patru. Păstrați câteva măsline negre pentru decor. După ce au fiert cartofii, curățați coaja și zdrobiți cu furculița un cartof pentru maioneză. Puneți într-o cană de blender cartoful zdrobit, zeama de lămâie, muștarul, sare după gust, gălbenușul și uleiul. Mixați 10-15 secunde până se leagă bine maioneza, adăugați iaurtul (smântână slabă) și mai mixați 3-4 secunde și maioneza este gata. Tăiați cartofii în două, apoi în felii de 3-4 mm grosime și puneți-i în castronul cu ceapă. Curățați și feliați ouăle (păstrați câteva felii pentru decor), restul puneți-le în castron. Adăugați peperoni, gogoșarul, bucățile de măsline, maioneza și amestecați foarte ușor.
Garnisiți cu măsline, verdeață, felii de ou și puneți pe farfurii.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?