Ediția: Marți 24 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Marți 24 Decembrie 2024. Nr 6785

Conopidă în sos de tomate


Ingrediente:
1 conopidă întreagă
800g roșii din conservă { pomodori pelati} 
2 cepe roșii
5 căței de usturoi
ulei de măsline extra virgin
oțet de vin roșu
o legătură de pătrunjel proaspăt
sare de mare
pâine
 
Mod de preparare:
Se pregătește o oală mare cu pereții înalți, în care să încăpă conopidă întreagă, oala trebuie să fie destul de mare astfel încât după ce ați pus conopida să rămână un spațiu de câțiva centimetri în jurul ei, acest detaliu e important pentru ca rețeta să reușească. Spălați conopida, înlăturați partea rea a cotorului având grijă să rămână întreagă, rămurelele care se desprind tocați-le mărunt. Turnați ulei de măsline în oală încinsă și adăugați ceapă și usturoiul tocate mărunt, ulterior puneți și conopidă tocată mărunt, lăsați pentru câteva minute, după ce s-au rumenit adăugați și conservă de roșii, după care umpleți conserva cu apă caldă și turnați peste sos. Adăugați oțet de vin roșu, cantitatea dublă a uleiului de măsline, puțină sare, și gustați. După ce începe să fiarbă, reduceți focul și așezați conopidă în oală, împingând-o cu grijă în sosul de roșii, conopida trebuie să rămână mai mult de jumătate afară din sos și să fiarbă la foc lent, timp de 50 min. Pregătiți 5 felii de pâine, tăiați-le cubulețe și introduceți-le în cuptor la 180A°C pe programul de ventilare, când s-au rumenit înseamnă că sunt gata, așezați-le pe un doc de lemn și stropiți cu ulei de măsline.
Pentru a servi conopidă, luați-o cu grijă din oală în care a fiert și așezați-o pe o farfurie, turnați sosul de roșii în vasul din care se va servi fiecare și cu grijă puneți conopidă înapoi în sos. Presărați pe deasupra patrunjelul tocat mărunt și serviți împreună cu pâinea prăjită. 
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?