Ingrediente:
6-7 cartofi măricei
codițe de ceapă verde (eu am pus de la 3 legături)
6 roșii
1 morcov măricel
1 tulpină de țelină
1 pahar mic de vin alb demisec
150 gr măsline negre
1 căniță mică de orez
dafin
piper boabe
sare
Preparare:
Tocăm mărunt codițele de ceapă, tăiem pătrățele mici morcovul și tulpina de țelină și le punem la călit în 2-3 linguri de ulei de măsline. Când s-au înmuiat adăugăm paharul de vin și lăsăm pe foc mic până se evaporă.
Adăugăm roșiile tăiate cubulețe și le lăsăm 2-3 minute să se călească împreună cu restul legumelor. Adăugăm apoi cartofii tăiați cubulețe și apă cât să acopere cartofii, frunzele de dafin, sare, câteva boabe de piper. Acoperim cu capac și lăsăm cam 15 minute pe foc mic după care adăugăm măslinele și orezul. Vă sfătuiesc să folosiți un orez care fierbe rapid. Acoperim din nou și lăsăm pe foc mic până când toate legumele s-au înmuiat.
Poftă bună!