Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785

Dulceaţă de afine


Ingrediente:
1 kg de afine
600 g de zahăr
zeama de la o lămâie sau o lămâie tăiată felii sau cubulețe.
 
Mod de preparare:
Dulcețurile se pot prepara din toate felurile de fructe, întregi sau tăiate, curățate de coajă sau nu. Fructele trebuie să fie coapte, sănătoase și se sortează, se îndepărtează codițele, frunzele, sâmburii și urmează pregătirea fructelor specifice fiecărui tip de dulceață. Afinele se găsesc gata curățate la piață de codițe, frunzulițe,ace de brad, așa că nu ne rămâne decât să le spălăm sub jet de apă rece și să le lăsăm să se scurgă foarte bine. Într-o cratiță se vor alterna straturi de afine și zahăr și se vor lăsa la rece cca 2 ore,după care se va pune cratița la foc mai mic până se topește zahărul, apoi la foc mai mare pentru a se lega repede siropul și să rămână fructele întregi. Se amestecă continuu și se scutură cratița pentru a nu se lipi. Spre sfârșit se adaugă lămâia, iar când dulceața este gata se lasă să se răcorească puțin, se pune în borcanele spălate și uscate foarte bine. Borcanele se închid ermetic și se țin 5 minute să se sprijine pe capace pentru ca fructele să se aranjeze frumos în borcane. Pentru a încerca dacă este gata dulceața și dacă siropul este legat suficient puteți pune o linguriță de sirop și un fruct pe o farfurie și lăsați să se răcească. Dacă siropul este legat se oprește fierberea, dacă nu, se va mai continua fierberea câteva minute.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?