Ingrediente:
2 piepturi de pui
1 morcov
1 ceapă
1 borcan salată chinezească (sau o conservă de muguri de soia și un ardei roșu)
sos de soia
curry
1/4 pahar de vin alb
sare, piper
250g orez cu bob lung (opțional)
Mod de preparare:
Este o rețetă chinezească ușor modificată de mine; mai rapid și mai ușor de preparat. Înainte de toate tăiem puiul în șuvițe și apoi în bucățele micuțe. Ceapa o tăiem solzișori, iar morcovul în șuvițe subțirele (îl tăiem în jumate, iar pe jumate și apoi în diagonală). Într-o tigaie mai mare și puțin adâncă punem suficient ulei la încins. Condimentăm puiul cu puțină sare, piper, curry și îl punem la prăjit. În momentul în care s-a albit adăugăm morcovul și le călim la foc iute până se înmoaie morcovul. Adăugăm ceapa și călim până prinde o culoare aurie. Scurgem salata chinezească (mugurii de soia și tăiem ardeiul în șuvițe) și o punem în tigaie împreună cu sosul de soia (după gust) și vinul alb. Amestecăm totul la foc iute vreo 5 min. Normal se servește împreună cu un bol de orez dar se poate mânca și așa. Spălăm orezul și îl punem la fiert în 900-1kg apă cu un praf de sare, amestecând continuu ca să nu se lipească, din momentul în care începe să fiarbă apa 8-10 min. Se pune pe o farfurie întinsă în mijloc iar lângă, puiul chinezesc. Poftă bună!