Ediția: Sâmbătă 21 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Sâmbătă 21 Decembrie 2024. Nr 6784

Prăjitură cu cafea


Ingrediente:
4 ouă
1 cană de zahăr
1 cană nuci măcinate
10 linguri cafea preparată
200 g făină
1 praf de copt
Pt. sirop:
6 linguri zahăr
400 ml apă
Pt. glazură:
3 linguri cacao
5 linguri zahăr
3 linguri apă
50 g unt
  Mod de preparare:
Se freacă bine gălbenușurile cu zahăr până se topește; apoi se adaugă 10 linguri de cafea; apoi se adaugă nucile măcinate, făina, praful de copt și albușurile bătute spumă. Amesteci ușor și torni compoziția   într-o tavă unsă și tapetată cu făină și dai la copt circa 30 de minute (se verifică cu scobitoarea). Siropul se pregătește așa: Se caramelizează 4 linguri de zahăr și se stinge cu apă apoi se mai pun 2 linguri de zahăr la fiert.
Glazura se face așa: Într-un vas se pun pe foc apa, zahărul, cacao, untul lași să se topească și amesteci până se încorporează bine. Când blatul s-a răcit, se însiropează și apoi se pune glazura. Poftă bună!!! 

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?