Ingrediente:
Pentru blat trebuie:
6 ouă
10 linguri zahăr
1 lingură făină
4 linguri apa
10 linguri pesmet
2 linguri cacao
1 praf de copt
Pt. sirop:
10 linguri zahăr
300 ml apa
Pentru.cremă :
1 budincă de vanilie
1 budincă de cacao
Pentru decor: frișcă
Mod de preparare:
Blatul se pregătește astfel: Cele 6 albusuri, plus 4 linguri de apă rece, se bat spumă, se adaugă zahărul, după ce s-a dizolvat se pun gălbenușurile, făina, pesmetul, cacaoa și praful de copt(stins). Compoziția se pune într-o tavă unsă și tapetata și se dă la cuptor. Se coace foarte repede!!!!
Siropul se pregătește astfel: Zahărul se caramelizează și se stinge cu apă; se fierbe până se topește apoi se însiropează blatul.
Pentru cremă se pregătesc budincile conform instrucțiunilor de pe plicuri.
Blatul se lasă în tavă, unde se însiropează apoi se pune budincă de vanilie,cacao și pentru decor frișcă.
Poftă bună!