Ingrediente:
Pentru bezele:
4 albușuri;
10 linguri de zahăr;
zeamă unei jumătăți de lămâie;
un praf de sare;
2 linguri de cacao,2 linguri de nescafe.
Pentru glazură:
4 gălbenușuri
3 linguri de zahăr
2 linguri de cacao;
alune,nuci.
Mod de preparare:
1. Bați spumă tare albușurile cu un praf de sare și zeamă de lămâie,adaugi apoi zahărul și bați până se topește și se întărește bezeaua.
2. Împarți bezeaua în 3 părți,una o lași simplă,într-una adaugi cacaoa și-n cealaltă adaugi nescafe-ul.
3. Spritezi pe hârtia de copt bezele și dai tava la cuptor la foc mediu o oră cu ușa închisă sau la foc iute cu ușa întredeschisă.
4. Când bezelele s-au răcit, faci o glazură din gălbenușuri,zahăr și cacao,le ornezi și deasupra presari nuci sau alune sfărâmate.
Poftă bună!