Ingrediente:
250 grame brânză dulce de vacă rasă pe răzătoarea mică
3 linguri de făină
2 ouă
un praf de sare
2 căni de pesmet
3 linguri ulei de porumb
4 linguri zahăr
făină
Mod de preparare:
Se amestecă bine brânza de vaci cu ouăle, făina și praful de sare. Se iau cu lingura mici cantități din amestec și se pun într-un bol cu făină. Se formează mici găluște cărora li se face câte o adâncitură în mijloc.
Într-o tigaie antiaderentă se pune uleiul la încins și se prăjește pesmetul până ia o culoare brună, având grijă să nu se ardă. Se pune într-un bol pesmetul fierbinte și se amestecă bine cu zahărul. Se pune apa cu 1 linguriță de sare la fiert și când clocotește se adaugă găluștele de brânză.
Se fierb 10 minute. Se scot papanașii și se tăvălesc în bolul cu pesmet.
Se scot pe un platou și se servesc calzi.
Poftă bună!