Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785

Plăcintă cu nuci


Ingrediente:
1 pachet foi subțiri
de plăcintă
500 g miez de nucă
6 linguri zahăr
3 linguri miere de albine
100 ml ulei
20 g zahăr pudră (opțional)
 
Mod de preparare:
Păstrați câteva nuci pentru decor, restul de miez împărțiți-l în două părți. O parte măcinați-o în mașina de nuci, iar cealaltă parte zdrobiți-o mai mare cu un făcăleț, apoi le amestecați. Întindeți pe masă o foaie de plăcintă, stropiți-o cu ulei (puteți să o ungeți cu o pensulă), suprapuneți încă o foaie, peste care presărați umplutura de nuci (3-4 linguri cu vârf), apoi rulați nu prea strâns și ungeți bine capetele cu ulei. Puteți face plăcinta sub formă de rulou sau tăiați fiecare rulou în două și să îl îndoiți sub formă de colac (sau melcișor). Puneți plăcintele într-o tavă lunguiață sau rotundă, unsă cu ulei, ungeți-le și deasupra, apoi decorați cu nuci. Dați tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, cam 30 minute, până se rumenesc frumos. Între timp, preparați siropul astfel: puneți într-o crăticioară zahărul, pe flacără mică a aragazului, și amestecați cu un tel în formă de pară, până se topește zahărul și capătă o culoare aurie, să nu se ardă prea tare pentru că va fi amărui. Adăugați 100 ml apă clocotită și lăsați să fiarbă până se dizolvă zahărul și se leagă puțin siropul.
Luați de pe foc, lăsați să se răcorească și adăugați mierea. Turnați acest sirop în tava cu plăcinte și așteptați până se absoarbe tot. Tăiați plăcintele bucăți nu prea mari, așezați-le pe farfurioare. Dacă sunt sub formă de melcișori, puteți să le scoateți întregi sau să tăiați fiecare melcișor în 2-3 bucăți. Cine dorește, le poate pudra cu zahăr.
Poftă bună!

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?