Ingrediente:
1 bucată de carne de porc sau alt fel de carne
2 cepe roșii
2 frunze de dafin
3-4 căței de usturoi
nucșoară măcinată, muștar
bere 0,5-1 l
mirodenii după preferință
4 lingurițe coniac
2 lingurițe oțet
Mod de preparare:
Ceapa și usturoiul se curăță. Ceapa se taie inele, usturoiul se taie sau zdrobește și se pun într-un recipient încăpător, în care să încapă carnea. Se adaugă frunzele de dafin, nucșoara (eventual mirodeniile dorite), oțetul, coniacul și berea. În această saramură se pune bucata de carne, care în prealabil s-a frecat bine cu piper și muștar. Se acoperă cu folie alimentară de nailon și se pune la frigider peste noapte. A doua zi se scoate din saramură, se zvîntă bine cu un șervet de bucătărie și se freacă din nou cu ceva piper, eventual cu ceva din mirodenii și sare sau condimente de grătar, care să conțină și sare. Într-o oală încăpătoare se pune untură de porc să se încingă bine și carnea se prăjește rapid pe toate părțile. Se așează deasupra capacul oalei și se introduce în cuptorul preîncins la 180°C pentru cam 2-2,1/2 ore. Din cînd în cînd, se stropește cu sosul din oală, să nu se usuce. Carnea se poate pune și într-o pungă Knorr. Cînd este gata, se porționează și se servește după dorință, cu garnitura preferată.
Poftă bună!