Ingrediente:
1 kg carne de vită tocată
condiment pentru chiftele
boia dulce de ardei
1 ceapă
1 mână de frunză de pătrunjel
5 ouă
1 ceapă
4 linguri de ulei de măsline pentru călit ceapa
miez de pâine înmuiat în apa
sare după gust
Mod de preparare:
Se taie ceapa mărunt și se călește în uleiul de măsline până ia o culoare aurie. Se fierb 3 ouă tari. Într-un bol se amestecă bine carnea cu miezul de pâine, condimentele, sarea, pătrunjelul tocat mărunt, ceapa, un ou crud și un gălbenuș. Se tapetează cu hârtie de copt o tăviță de chec și se pune jumătate din compoziția de carne. Se așează peste carne cele 3 ouă fierte și se acoperă cu restul de compoziție. Se bate spumă albușul rămas și se unge cu el rulada. Se dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade cca 45 de minute, sau până s-a rumenit. Se servește cu piure de cartofi , orez cu legume sau cartofi gratinați. Poftă bună!