Ingrediente:
6 ouă
o măsură de zahăr (o cană de 250)
o măsură de făină (o cană de 250)
2-3 pliculețe zahăr vanilinat (după preferințe)
esență de migdale (sau orice alt fel de esență, după preferințe)
6 linguri de ulei
1/2 linguriță de sare
Mod de preparare:
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă împreună cu măsura de zahăr până devine spumă bățoasă, tare. Gălbenușurile se freacă cu sarea și cele 6 linguri de ulei, încorporându-se una câte una până devine o pastă cremoasă. Se adaugă pasta rezultată din gălbenușuri peste spuma din albușuri, încorporând-o puțin câte puțin, amestecându-se de sus în jos, cu o lingură de lemn, pentru a-și menține volumul. După ce s-au încorporat gălbenușurile în albușuri, se adaugă măsura de făină, puțin câte puțin, amestecându-se tot de sus în jos. După ce s-a încorporat și făina se ia puțin din compoziția rezultată și se adaugă cacao. Se unge tava cu ulei sau unt și se tapetează cu făină. Se toarnă compoziția iar cea cu cacao se pune peste cea simplă, făcând cu o furculiță diferite forme în compoziție.
Se bagă în cuptor pentru 30 de minute. Se verifică cu o scobitoare dacă checul este copt la mijloc. Dacă pe scobitoare nu mai rămân urme de compoziție atunci checul este făcut.
Poftă bună!