Ingrediente:
700 g ciuperci proaspete (champignon de mărime medie)
1 ceapă mică
o jumătate de ardei roșu
2 căței de usturoi
ulei de măsline, sare și piper
parmezan răzuit
Mod de preparare:
Curățăm ciupercile, le spălăm și le scurgem bine apoi le scoatem piciorușul și cu o linguriță scobim cu grijă interiorul. Le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le presărăm cu sare și piper. Ceapa tocată o punem la călit în câteva linguri de ulei de măsline, când devine transparentă adăugăm piciorușele tocate mărunt, ardeiul și usturoiul. Lăsăm câteva minute să se înmoaie legumele și cu această compoziție umplem ciupercile. Pe fiecare presărăm parmezan răzuit și punem la cuptor cam 35 min la foc mediu. Am servit alături de piept de pui la tigaie. Poftă bună!