Ingrediente:
4 rasoale de porc(carne macră)
2 kg de cartofi
2 ardei grași roșii
3-4 cepe roșii
2-3 morcovi
2 rădăcini de păstârnac
2 rădăcini de pătrunjel
1 legătură de mărar
5-6 cățeii de usturoi tocați mărunt
sare, piper proaspăt măcinat, un praf de mentă uscată, un praf de tarhon uscat
Mod de preparare:
Carnea se taie bucățele și o călim în 2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin. Adăugăm în carnea călită, ceapa tăiată foarte mic, legumele tăiate, usturoiul tăiat sau zdrobit,le călim câteva minute după care adăugăm cartofii tăiați cubulețe.Potrivim de sare, vegeta, piper proaspăt măcinat, un praf de mentă, un praf de tarhon, punem o cană de apă și dăm cratița la cuptor pentru cel puțin 50-60 minute să scadă bine. Când servim mâncarea, presărăm pe deasupra mărar proaspăt tocat. Poftă bună!