Ingrediente:
1 kg ficăței proaspeți de pui
300 g șuncă afumată
Pentru sos:
muștar simplu
muștar boabe
miere
usturoi
Mod de preparare:
Se spală ficățeii și se pun la fiert aproximativ 30 min. După ce au fiert, se scot și se lasă la răcit. Între timp se taie șunca feliuțe subțiri cu care se vor împacheta ficățeii. Pentru ca șunca să nu alunece, se prinde cu o scobitoare. Se așază rulourile într-o tavă și se dau la cuptor până devin rumenii.
Sosul: Se opăresc boabele de muștar până ce devin moi, se scurg și se adaugă în muștarul cremă (se găsește în comerț și muștar cu boabe de-a gata) apoi se amestecă cu un pic de miere (după gust) și la fel, cu un pic de usturoi pisat. Sosul se poate servi peste ficăței sau într-un bol la masă. De preferat, preparatul se va servi rece.
Poftă bună!