Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Mâncărică de vinete


Ingrediente:
4 vinete de mărime medie
2 cepe de mărime medie
1 ardei gras
1 morcov
1 cartof mare
4 căței de usturoi
1 ardei iute roșu (chilli)
1/2 pahar cu vin alb
2 frunze de dafin
2 linguri cu miere
50 g brânză rasă
2 felii de șuncă afumată tăiate cubulețe
3 linguri margarină topită (sau ulei)
450 g sos de tomate
1 cană mare cu apă
curry, sare, piper boabe, cimbru, chimen, pătrunjel
 
Mod de preparare:
Vinetele se taie cubulețe și se opăresc în apă cu sare. În apa în care se opăresc vinetele, se fierbe și cartoful tăiat cubulețe. După ce s-au opărit vinetele 10-15 minute se pun la scurs. Cele 2 cepe tăiate se călesc în margarina încinsă, împreună cu ardeiul tăiat cubulețe și morcovul ras.
După ce s-au călit bine, se adaugă vinul și se lasă pe foc până ce se evaporă alcoolul. După ce s-a eva-porat alcoolul se adaugă vinetele scurse și cubulețele de cartofi fierte. Se amestecă și se adaugă și sosul de tomate. Se adaugă cana cu apă și se lasă să scadă puțin. După ce a scăzut puțin, se adaugă ardeiul iute tăiat rondele, usturoiul tăiat rondele, șunca tăiată cubulețe și restul condimentelor (brânza rasă, frunzele de dafin, mierea, curry, sare, piper, cimbru, chimen). Se amestecă și se lasă până ce mai fierb și acestea, maxim 10 minute. Se oprește focul și se adaugă pătrunjelul mărunțit. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?