Ingrediente:
1 conopidă mai micuță (600-700 g),
2 ardei roșu/verde,
2 cepe,
1 morcov,
1 păstârnac,
1 cartof,
1 legătură pătrunjel verde, câteva fire de mărar,
2 linguri smântână,
4 linguri ulei,
sare, piper, 1 linguriță vegeta/delikat
Mod de preparare:
Puneți la fiert în 2 litri de apă rece cu concentratul conopida tăiată buchețele și lăsați să fiarbă la foc mic 10 minute. Tocați mărunt cepele, păstârnacul, morcovul, cartoful și câte jumătate din fiecare ardei. Adăugați legumele tocate peste conopidă, puneți uleiul și mai lăsați să fiarbă încă 25 minute. Tăiați ardeiul rămas fâșiuțe cât mai subțiri pentru a decora supa în farfurii, tocați mărunt verdeața și pregătiți dressingul din smântână, puțină verdeață tocată și puțină zeamă din supă, apoi omogenizați-l. Stingeți focul la supă și adăugați dressingul amestecând cu polonicul, apoi adăugați verdeață tocată. Puneți supa de conopidă în supieră și decorați cu frunze de pătrunjel și fâșiuțe de ardei gras verde și roșu. Poftă bună!