Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Supă de conopidă


Ingrediente:
1 conopidă mai micuță (600-700 g),
2 ardei roșu/verde,
2 cepe,
1 morcov,
1 păstârnac,
1 cartof,
1 legătură pătrunjel verde, câteva fire de mărar,
2 linguri smântână,
4 linguri ulei,
sare, piper, 1 linguriță vegeta/delikat
 
Mod de preparare:
Puneți la fiert în 2 litri de apă rece cu concentratul conopida tăiată buchețele și lăsați să fiarbă la foc mic 10 minute. Tocați mărunt cepele, păstârnacul, morcovul, cartoful și câte jumătate din fiecare ardei. Adăugați legumele tocate peste conopidă, puneți uleiul și mai lăsați să fiarbă încă 25 minute. Tăiați ardeiul rămas fâșiuțe cât mai subțiri pentru a decora supa în farfurii, tocați mărunt verdeața și pregătiți dressingul din smântână, puțină verdeață tocată și puțină zeamă din supă, apoi omogenizați-l. Stingeți focul la supă și adăugați dressingul amestecând cu polonicul, apoi adăugați verdeață tocată. Puneți supa de conopidă în supieră și decorați cu frunze de pătrunjel și fâșiuțe de ardei gras verde și roșu. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?