Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785

Langos


Ingrediente:
300-500 g făină
1 cub de drojdie
1 linguriță de sare
200-250 ml apă
4 lg de ulei
 
Mod de preparare:
Într-un bol se pune făină, iar într-o căniță se pune cubul de drojdie la înmuiat în puțină apă călduță. (Atenție să nu fie tare caldă că apoi nu o să crească!!!)
Apoi se pune în mijlocul făinii, se adaugă sarea, 2 lg de ulei și se frământă. Spre sfârșit se pun și celelalte 2 lg de ulei. Se lasă să crească vreo 2 ore, apoi se unge un platou sau mâinile cu ulei și se ia puțin aluat și i se dă o formă, pe care o punem într-o tigaie cu ulei.
O prăjim pe o parte și pe alta. Se poate servi cu brânză telemea rasă prin răzătoarea mică și amestecată cu o lingură de smântână, sau cu gem,cu miere de albine și un pahar de lapte.
Poftă bună!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?