Ingrediente:
500 g broccoli
1 ceapă mică
2 cartofi, țelină
1 legătură pătrunjel verde
2 căței de usturoi, 2 cuburi cu legume
2 lingurițe condiment pt carne de porc (cu conținut de chimen, coriandru, maghiran, cimbru, rozmarin, boia, chili, ienibahar, cuișoare, dafin -cumpărat din magazin alimentar)
1 lingură ulei de măsline, sare după gust.
Mod de preparare:
Punem la fiert 2 l apă, adăugăm ceapa, cartofii, țelina curățate, spălate, tăiate bucăți, lăsăm să fiarbă 15 minute. Adăugăm broccoli spălat și desfăcut în buchețele, condimentul pt carne de porc, legătura de pătrunjel, cei 2 căței de usturoi întregi dar curățați, cuburile cu legume, fierbem încă 10 minute, potrivim de sare. Când au trecut cele 10 minute, strecurăm supa. Partea lichidă o păstrăm într-un vas pt că avem nevoie la subțiat și blenduim legumele, după care adăugăm supa strecurată la legumele blenduite, dând supei consistența dorită. Dacă vă place mai cremoasă, atunci nu adăugați tot lichidul. Deasupra adăugați 1 lingură ulei de măsline(opțional). Sfat: consumați supa cu smântână, sau cu crutoane de pâine prăjită unse cu cremă de brânză cu smântână. Dacă doriți să gătiți pt zilele de post, această supă cremă este delicioasă cu crutoane de pâine prăjită unsă cu ulei de măsline.