Ingrediente:
Pt blat:
o cană nucă (150-200 g )
7 ouă,
7 linguri zahăr,
7 linguri apă,
5 linguri făină,
2 cacao
un plic praf de copt
Pt cremă:
2 budinci,
500 ml lapte,
6 linguri zahăr,
1 pachet margarină Unirea
Pt decor:
ciocolată rasă
Mod de preparare:
Ungem o tavă și o tapetăm cu făină,unde apoi punem nucile tăiate mărunt pe toată suprafața tavei.Apoi facem blatul astfel: batem albușurile spumă cu apa, apoi adăugăm zahărul mai mixăm puțin apoi adăugăm gălbenușurile , făina și praful de copt, și cacao.Amestecăm totul bine apoi punem compoziția în tavă peste nuci. Dăm la cuptor până se face blatul, facem testul cu scobitoarea. Lăsăm să se răcească blatul,îl punem pe un platou, peste care punem crema pe care o preparăm astfel: Fierbem laptele până se topește pachetul de margarină, adăugăm zahărul și pregătim budinca după instrucțiunile de pe plic. Se pune cremă peste blat apoi se dă la rece cam o oră, iar apoi radem ciocolată și o punem peste cremă. Poftă bună!