8 cepe mari
1 cană orez
1 cană suc de roșii
1 legătură pătrunjel
sare și piper, după gust
o linguriță condimente, dupa gustul fiecăruia
Mod de preparare:
Apa se pune să fiarbă și când clocotește se ia de pe foc și se scufundă cepele. Se lasă cca 7-10 minute, după care se scot și se scobesc cu o linguriță sau un cuțitaș (eu am folosit linguriță). Se lasă doar 2-3 cămăși ale cepei, se presară cu puțină sare și se asează cu gura în jos pe un platou. Între timp pregătești umplutura: se fierbe separat orezul; se adaugă pătrunjelul tocat, sare, piper, condimente și se amestecă bine; se pune cîte 1 lingură de orez în cepe; se pun cepele pe o tavă de copt unsă cu puțin ulei, se stropesc cepele cu câte o linguriță de ulei, se toarnă sucul de roșii deasupra și se dă la cuptor pentru 25 minute; scoateți cepele din cuptor și serviți cu plăcere.
Poftă bună!