Ingrediente:
o cană de orez (aproximativ 250 g )
2,5 căni cu lapte (de regulă măsor orezul și laptele îl pun de două ori și jumătate), zahăr, vanilie, scorțișoară și un pic de sare
3 linguri smîntînă
1 ou
4 mere mari
Mod de preparare:
Am fiert o cană de orez (aproximativ 250 g) în 2,5 căni cu lapte, zahăr, vanilie, scorțișoară și un pic de sare. Orezul a fiert 20 de minute după care l-am pus la răcit, acoperit, ca să ia tot laptele. Alături, 3 linguri de smîntînă am amestecat bine cu un ou și cu orezul răcit. O tavă cu pereți detașabili am tapetat-o cu margarină și pesmet, am pus orezul și l-am aranjat ca un blat. 4 mere spălate, curățate și tăiate în 2, se tăie în felii subțiri și se pun peste orez, pînă ce se umple toată suprafața. Peste mere (le răsfirăm puțintel) punem zahăr brun ,zahăr vanilat și scorțișoară și dăm la cuptor 40 minute. După ce s-a copt, dăm jos pereții detașabili, o lăsăm cam 30 de minute să se răcească și să se închege !
Este gustoasă budinca, aspectuoasă și ușor de făcut !
Poftă bună!