Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785

Alivenci moldoveneşti


Ingrediente:
1l lapte,
300g mălai grisat,
1/2kg brânză de vaci,
1/4l smântână,
100 gr unt,
50 gr făină,
4-5 ouă,
o linguriță sare
 
Preparare:
Într-un lighenaș sau ceaun de 3l se pun laptele, untul, sarea și se fierb. La primul clocot se adaugă mălaiul, amestecându-se ca să nu se formeze cocoloașe. Se îngroașă în cca.5 minute după care se ia de pe foc. Când e aproape rece se adaugă smântâna, gălbenușurile, făina și se amestecă.
Se amestecă apoi albușurile bătute spumă. Compoziția se pune într-o tavă (unsă cu margarină și tapetată cu făină) și se dă la cuptor 40 de minute. Se taie în pătrate și se servesc calde, cu smântână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?