Inspectorii de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea (DSVSA) nu au găsit carne de cal la abatoarele din Vrancea. Aceștia au verificat toată săptămâna, cantitățile de carne intrate și ieșite din cele trei abatoare autorizate din punct de vedere sanitar veterinar, în ultimii trei ani. „Nu s-a găsit carne de cal în niciun abator. Am fost solicitați și de colegii de la celelalte direcții pentru a le spune care este situația la noi, dar nu este nicio problemă. Cei care sacrifică în Vrancea cai, o fac ilegal, nu prin abatoare și ar trebui identificați de reprezentanții Poliției„, ne-a declarat medicul veterinar Doru Calistru, directorul adjunct al DSVSA.
Verificările s-au făcut la cererea Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor care a cerut tuturor direcțiilor sanitar veterinare din țară să verifice abatoarele autorizate sanitar veterinar pentru a descoperi dacă în acestea au fost sacrificați și procesați cai, în ultimii trei ani.