Peste 120 de kilograme de carne de porc au fost ieri sechestrate și trimise spre incinerare de medicii veterinari, după ce analizele de laborator au arătat că aceasta avea trichineloză. Potrivit medicului veterinar Elena Åerbu de la Circumscripția Sanitar Veterinară Focșani proprietarul cărnii de porc s-a prezentat la circumscripție pentru a face un examen trichineloscopic al cărui rezultat s-a dovedit a fi pozitiv. „Carnea era destinată consumului familial, nu s-a vândut și nici nu s-a consumat nici un kilogram de carne. Producătorul s-a prezentat din proprie inițiativă pentru a face acest test, pentru a fi sigur că ceea ce consumă este corespunzător din punct de vedere sanitar veterinar. Din păcate, ana-lizele au arătat că această carne nu poate fi consumată”, ne-a declarat medicul Elena Åerbu.
După ce analizele au arătat că mostrele de carne aveau trichineloză, s-a format o comisie din care au făcut parte atât medicul ve-terinar de la Circumscripția Sanitar Veterinară cât și un inspector de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. „Am mers la fața locului și am constatat că nu se consumase nimic din carnea incriminată. Aceasta a fost sigilată și denaturată cu motorină și mai apoi trimisă spre incinerare”, a menționat medicul Elena Åerbu. Medicii veterinari au prelevat din nou probe pentru reconfirmarea diagnosticului și au făcut demersurile necesare astfel încât producătorul să fie despăgubit. Acesta va primi contravaloarea cărnii de porc infestată, la prețul pieței.