Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Profitul firmelor A DEPĂŞIT aşteptările Fiscului


Încasările la bugetul statului au depășit programul finanțiștilor pentru luna aprilie, arată datele de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea. Cea mai mare creștere procentuală este la impozitul pe profit, unde declarațiile depuse de agenții economici au arătat o creștere pentru primul trimestru din acest an cu 60% mai mult decât se așteptau finanțiștii la începutul anului. În total, în luna aprilie, finanțiștii vrânceni au realizat venituri de 66,5 milioane de lei, mai mari cu 1,5 milioane de lei decât în luna similară a anului trecut. Tot în luna aprilie, finanțiștii au aprobat rambursări de 6,67 milioane lei, din care au fost făcute compensări cu obligații restante în sumă de 4,32 milioane lei și au fost restituite efectiv în contul agenților economici 2,35 milioane lei. 
 Aproape jumătate din veniturile realizate în aprilie au fost încasări la bugetul de stat, respectiv 30,11 milioane lei, cu 5,28 milioane de lei mai mult față de anul 2013 și o depășire cu 11% a programului transmis de minister. Åžeful AJFP Vrancea, Marian Lungu, a arătat că, la impozitul pe profit, încasările au fost de 6,63 milioane lei, „cu 60% mai mult decât programul stabilit la începutul anului”. De asemenea, la impozitul pe venit s-au încasat 10,60 milioane lei, iar încasările din taxa pe valoarea adăugată au fost de 9,21 milioane lei. 
 În ceea ce privește celelalte bugete administrate de ANAF, încasările la bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate au fost 9,73 milioane lei, înregistrând o creștere cu 0,41 milioane lei față de anul precedent. La bugetul asigurărilor sociale de stat, veniturile încasate au fost în sumă de 25,98 milioane lei, iar la bugetul asigurărilor pentru șomaj veniturile încasate au reprezentat 0,74  milioane lei. 
 Situația din Vrancea nu a fost singulară. La nivelul celor șase agenții județene ale finanțelor publice din componența DGRFP Galați, totalul încasărilor bugetare se ridică la valoarea de 2.525,41 milioane lei, pentru primele patru luni din acest an. Dacă se adaugă și contribuția organelor vamale, „veniturile bugetare colectate în perioada menționată însumează, la nivelul regiunii, 3.633,3 milioane lei, ceea ce reprezintă încasări mai mari față de perioada similară a anului 2013 cu 139,27 milioane lei”. 
 Eugen Ciorici, directorul general al DGRFP Galați, a menționat eficiența organelor fiscale în ceea ce privește colectarea veniturilor bugetare. „Aceste realizări au loc în contextul în care numai pe parcursul primelor patru luni ale anului 2014, la nivelul contribuabililor administrați de către DGRFP Galați, pentru un număr de 7.909 operatori economici a fost deschisă de către creditori procedura insolvenței, valoarea creanțelor bugetare cu care instituția noastră s-a înscris la masa credală depășind valoarea de 4.656 milioane lei. În fapt, în aceste cazuri nu s-a reușit decât recuperarea unor creanțe în valoare de 13,57 milioane lei, în timp ce nivelul sumelor efectiv nerecuperabile, de la agenți economici deja radiați, este de 244,9 milioane lei”, a precizat acesta. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?