Geany Bălan și Laurențiu Marin nu mai sînt director coordonator și, respectiv, director coordonat adjunct la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. Cei doi au fost informați că, prin ordine ale președintelui ANOFM, încetează raporturile de muncă din cauza declarării ca neconstituționale a actelor normative în urma cărora au ocupat funcțiile de conducători ai instituției publice. Geany Bălan și Laurențiu Marin se întorc la locurile de muncă anterioare, respectiv la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și în mediul privat.
Actele normative, ordonanțele de urgență 37 și 105 din 2009, emise de guvern au fost declarate neconstituționale urmînd ca Executivul să emită noi acte pentru funcționarea serviciilor publice deconcentrate. Curtea Constituțională (CC) a arătat, în motivarea deciziei din 3 decembrie 2009 prin care a stabilit ca prevederi din OUG 105/2009 privind serviciile pu-blice deconcentrate sînt neconstituționale, că acestea afectează regimul juridic al unor funcționari publici.
Pe 7 octombrie 2009, Curtea Constituțională a declarat ca fiind neconstituțională Legea pentru aprobarea OUG 37/2009 privind unele măsuri de îmbunătățire a activității administrației publice, cunoscută sub numele de ordonanța privind deconcentratele. În motivarea de atunci, CCR atrăgea atenția că o astfel de situație „pune în discuție comportamentul constituțional de ordin legislativ al Executivului față de Parlament și, nu în cele din urmă, față de Curtea Constituțională”.
De asemenea, Curtea mai arăta cu acea ocazie că prin ordonanța criticată a fost afectat regimul juridic al serviciilor publice deconcentrate și statutul juridic al unor funcționari publici de conducere din sfera acestor servicii și că, „prin intreg conținutul reglementării, Guvernul a intervenit într-un domeniu pentru care nu avea competența materială, încălcînd, astfel, dispozițiile art. 115 alin. (6) din Constituție”.