Ieri după-amiază, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu a organizat întâlnirea de constituire a Clubului de Inițiativă IMPACT, în cadrul proiectului „Educație experiențială pentru viață și comunitate”, derulat de Asociația pentru Dezvoltare Durabilă „Focul Viu” din Focșani, cu finanțare de la Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein și Norvegiei, prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European, Fondul ONG.
Amfitrionul evenimentului a fost coordonatorul proiectului și președintele Asociației „Focul Viu”, Ioan Florea, care le-a făcut cunoștință viitorilor membri ai clubului, elevi ai claselor a IX-a, cu formatorii, respectiv psihologul Cristina Rusu și profesorul Viorel Lazăr, de la „Focul Viu”, precum și Luminița Cociorbă, consilierul pe programe și proiecte educative din cadrul Liceului „Ioan Slavici”.
Ioan Florea a declarat că în Clubul IMPACT (Implicare, Motivație Participare, Acțiune, Comunitate, Tineri) s-a înscris o parte dintre elevii care au participat, în urmă cu o lună, la activitățile interactive desfășurate în team-building-uri organizate în in-cinta liceului. El a precizat că, în țară, au fost înființate foarte multe astfel de cluburi și că toate acestea au fost incluse într-o rețea din care, în curând, vor face parte și păncenii. „Puteți considera că intrați într-o mare familie. Veți fi incluși într-o rețea și veți putea comunica și cu celelalte cluburi, cărora le puteți împărtăși din experiența voastră”, a afirmat Ioan Florea.
Profesorul Viorel Lazăr, unul dintre trainerii clubului, a ținut să-i anunțe pe elevi că specificul întâlnirilor clubului este diferit de activitățile derulate în luna aprilie. „Nu va mai fi vorba numai despre teatru și muzică. De această dată, noi nu vom veni aici ca să vă îndrumăm, ci să vă asistăm. Pentru că, acum, voi veți fi cei care veți conduce și veți stabili scopul acțiunilor. Noi vă vom asculta. Cu alte cuvinte, de data asta, noi învățăm de la voi, nu invers”, a spus Viorel Lazăr. Cei 40 de membri ai Clubului IMPACT se vor întâlni săptămânal, timp de două ore, în afara programului de cursuri, ocazie cu care vor putea să învețe să întocmească diferite proiecte, să caute și să acceseze diferite surse de finanțare pentru implementarea lor. Liceenii au declarat că aceste întâlniri vor avea consecințe benefice asupra relațiilor dintre ei. Aceștia au mai spus că speră să se simtă bine alături de colegii lor, că se vor cunoaște mai bine astfel încât, în final, să devină o echipă unită și puternică.
Åedința de constituire a Clubului IMPACT s-a finalizat cu un joc distractiv la care au participat atât elevii, cât și formatorii.