Angajații din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) au efectuat, în perioada 19-23 aprilie, un control tematic ce a vizat unitățile de comercializare a pâinii și a produselor de panificație. Comisarii au urmărit dacă operatorii economici din acest domeniu respectă prevederile legale în ceea ce privește modul de comercializare, etichetare, prezentare și publicitate a pâinii și produselor de panificație. „Pâine și produse de panificație cu modificări organoleptice și fizico-chimice; produse prezentate în ambalaje degradate; produse ce prezentau lipsuri față de cantitatea netă declarată de producători; comercializarea produselor preambalate în afara durabilității minimale stabilite de producători; pâine vrac comercializată după 24 de ore de la fabricație”, sunt abaterile găsite de comisari, potrivit unui comunicat de presă al Autorității Centrale. Utilizarea de denumiri menite să înșele cumpărătorul asupra compoziției produsului, lipsa listei ingredientelor, utilizarea în fabricație a materiilor prime fără elemente de identificare-caracterizare sau fără traducere în limba română sunt alte abateri descoperite de comi-sari în timpul controlului. Autoritățile recomandă să refuzați produsele care prezintă un aspect necorespunzător (arse, cu urma lipiturilor pe părțile laterale, insuficient coapte, deformate sau rupte, urme ale contactului cu rozătoare). De asemenea, se mai recomandă refuzarea pâinii și produselor de panificație ce prezintă urme de mucegai, a produselor pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare. Nu în ultimul rând se recomandă solicitarea și păstrarea bonului de casă pentru a se putea, ulterior, demonstra o deficiență a unui produs sau serviciu.