Comisarii de la Protecția Consumatorilor vor face verificări la operatorii economici care comercializează alimente care se pot altera repede la temperaturi mari. În urma dispoziției date de autoritatea centrală, angajații de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) vor controla toate unitățile de alimentație publică. Așadar restaurantele, fast food-urile, pizzeriile cât și magazinele de pe lângă piscine și alte zone de agrement vor fi „vizitate” de comisarii CJPC. Aceștia vor verifica modul în care produsele sunt expuse în raft, dacă stau la o temperatură suficient de mică încât să nu se producă schimbări microbiologice și dacă ambalajele sunt închise perfect. Dacă ambalajul în care se află produsul nu este etanșat acesta poate intra în contact cu diverși microbi care vor afecta starea de sănătate a consumatorilor. Tocmai pentru a preveni astfel de evenimente neplăcute, comisarii de la Protecția Consumatorilor vor fi cu ochii pe comercianți. Printre produsele cele mai „sensibile” se numără înghețata care, odată topită, nu mai trebuie băgată la congelator dar și ciocolata care nu de puține ori se găsește pe rafturi într-o stare semisolidă…