Adesea, după câteva zile după ce a fost spălat, părul capătă un aspect unsuros, datorită unei secreții exagerate de sebum, aflux de grăsime de cele mai multe ori în legătură cu activitatea hormonală, care apare de obicei în momentul pubertății, dispărând după menopauză. Dar această seboree poate apărea și la femeile surmenate, la cele care prezintă tulburări nervoase sau tulburări în funcția aparatului digestiv. Se poate agrava în cazul în care spălam părul prea des. De aceea, părul nu trebuie spălat decât cel mult o dată pe săptămână.
Substanțele folosite la spălat trebuie să aibă proprietăți antielectrizante, să nu irite pielea, să reglementeze secreția sebacee, să combată dezvoltarea microbilor care pot interveni în cazuri de seboree. Când seboreea s-a instalat, indiferent dacă e grasă sau uscată, se vor folosi loțiuni speciale prescrise de medic.
Seboreea este însoțită de obicei de mătreață, care marchează de obicei începutul căderii părului. De aceea, tratamentul seboreei nu trebuie privit cu superficialitate; nu se va aștepta începerea căderii părului ca să fie consultat medicul