Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Uleiuri pentru aromaterapie şi folosirea terapiei la domiciliu


Încă din cele mai vechi timpuri egiptenii și-au dat seama că fiecare plantă conține fie în rădăcini, tulpină, semințe sau flori substanțe numite uleiuri volatile, uleiuri eterice, uleiuri esențiale sau uleiuri aromatice care pot ajuta la stimularea organismului, combatarea anxietății, stresului și depresiei prin efectul lor pe care îl au asupra hormonilor din corpul uman.
Folosirea aromaterapiei la domiciliu: Pentru ca o asemenea terapie să aibă succes maxim va trebui mai întâi să vă adresați unui aromaterapeut care vă poate îndruma spre uleiurile potrivite și un mod de administrare corespunzător al tratamentului. O ședință la un terapeut constă de cele mai multe ori într-un masaj relaxant cu uleiuri aromatice care durează de obicei o oră.
Dacă vreți să folosiți aromaterapia la domiciliu este bine să aveți un diagnostic bine conturat de către medic pentru a ști cu siguranță pentru ce vă tratați. Cele mai utilizate metode de tratare prin aromaterapie sunt: inhalarea, masajul și băile aromatice. În cazul inhalației se pun câțiva stropi de ulei aromatic  într-un vas cu apă fierbinte și apoi inhalați maxim 5 minute vaporii degajați.
Dacă vreți să folosiți îmbăierea mai întâi va trebui să diluați uleiul cu o substanță numită excipient. Dacă introduceți uleiul direct în apă atunci acesta va rămâne la suprafață pierzându-și mult din efectul benefic.
 
Exemple de uleiuri    pentru aromaterapie
Mentă –  uleiurile din mentă ajută la calmarea tusei și infecțiilor la nivelul gâtului.
Eucalipt – ajută de asemenea la combatarea tusei uscate, răcelilor, durerilor de mușchi și infecțiilor cutanate cum sunt acneele sau furunculele.
Romaniță – combate inflamații ale pielii precum acneele, ajută la căpătarea apetitului pentru mâncare
Arborele de ceai – este folosit ca antiseptic la curățirea unor răni ușoare.
Santalul alb – combate mătreața și ajută la catifelarea pielii uscate. Se mai folosește pentru bronșită și astm.
Levănțica – uleiul din această plantă este folosit pentru vindecarea ulce-rațiilor de la nivelul ca-vității bucale, ajută la combaterea respirației urât mirositoare.
Alte uleiuri pe care le puteți utiliza sunt: uleiuri din busuioc, lemn de cedru, smirnă, anason, tarhon, cimbru, fenic, ienupăr, iarbă de lămâie, cuișoare, rozmarin , chimen etc.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?