Ediția: Marți 7 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Marți 7 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Lăptaru rămâne în arest


Magistrații Curții de Apel Galați au decis, ieri, ca Ion Lăptaru, unul dintre bărbații suspectați că ar face parte din gruparea infracțională care frauda firme de leasing, să rămână în arest. În schimb, recursul procurorilor DIICOT Vrancea, în ceea ce privește arestarea celuilalt bărbat anchetat, inspector de asigurări, a fost respins, iar suspectul a rămas liber.
Luni, la Tribunalul Vrancea, se va judeca arestarea preventivă a lui Dan Adrian Lazăr, suspectat că ar fi capul rețelei, dar și a lui Dumitru Marius Mirodone.
Reamintim că aproximativ 20 de persoane sunt suspectate că au fraudat mai multe firme de leasing. Prejudiciul creat este estimat la 650 mii euro. Primul care a căzut în plasa anchetatorilor a fost un inspector de asigurări, fost polițist. Acesta a fost propus pentru arestare preventivă, dar judecătorii au considerat că poate fi cercetat și în stare de libertate. Cel de-al doilea suspect, Ion Lăptaru, din Homocea, a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, care a fost menținut.
Anchetatorii spun că liderul grupării ar fi un om de afaceri odobeștean, Dan Adrian Lazăr, care s-ar fi sustras de la cercetări, prezentându-se numai în fața instanței, săptămâna trecută, când s-a propus arestarea sa. Judecarea dosarului a fost însă amânată pentru luni.
Procurorii DIICOT spun că membrii grupării sunt suspectați de constituire de grup infracțional, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani, evaziune fiscală, dar și fals și uz de fals. Potrivit anchetatorilor, membrii grupării, prin intermediul unui inspector de leasing care lucra la una dintre societățile de asigurări păgubite, ar fi întocmit documente în fals. Cu acestea, mai multe persoane ar fi beneficiat de finanțare pentru achiziționarea de la firme fictive de echipamente și utilaje industriale, respectiv sisteme de climatizare industriale, excavatoare ori utilaje de industrie alimentară. Potrivit anchetatorilor, firmele fictive erau reprezentate inclusiv de membri ai grupării infracționale. În realitate societățile respective nu dețineau niciun echipament sau utilaj industrial. Finanțarea o primeau de la firma de asigurări, iar banii și-i însușeau. Pentru ca totul să pară legal, membrii grupării au ajuns chiar să plătească și câteva rate. Cele mai multe rate achitate au fost în număr de 14, apoi plățile au încetat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?