Lăsarea în libertate a beizadelei senatorului second-hand Sorina Plăcintă reprezintă pericol social. Asta este concluzia la care au ajuns judecătorii Tribunalului București, care l-au arestat preventiv pentru 29 de zile pe Andrei Răzvan Plăcintă pentru comiterea mai multor infracțiuni, printre care și tentativă de omor calificat. Fosta prietenă a acestuia, Iulia Delia Harabulă, care este una dintre victime, a povestit anchetatorilor că l-a văzut cum „trecea cu mașina în față și în spate peste o persoană”. Tânăra a mai relatat și cum beizadeaua a deposedat-o prin violență de telefonul mobil, a alergat-o pe stradă, s-a urcat pe capota mașinii ei și a încercat să o accidenteze.
Iulia Delia Harabulă și ceilalți martori la incidentul petrecut în urmă cu câteva zile, în București, au povestit anchetatorilor cum fiul senatorului se-cond-hand Sorina Plăcintă „trecea cu mașina în față și în spate peste o persoană”. În fața magistraților de la Tribunalul București, procurorii au arătat că inclusiv prietena tânărului a dat declarații potrivnice acestuia. Fata a povestit cum beizadeaua a deposedat-o prin violență de telefonul mobil, a alergat-o pe stradă, s-a urcat pe capota mașinii ei și chiar a încercat să o accidenteze cu autoturismul.
Din declarațiile părții vătămate și ale unuia dintre martori reiese că Andrei Răzvan Plăcintă a urcat cu autoturismul Renault pe care îl conducea pe trotuar, cu intenția de a-i lovi. În acel moment, bărbatul care a sărit în ajutorul Iuliei Delia Harabulă, a încercat să oprească mașina condusă de beizadea, dar s-a împiedicat și a căzut, moment în care inculpatul a trecut cu autoturismul peste el. „Din probatoriul administrat, respectiv decla-rația martorului M.L., se arată că inculpatul încerca să-i lovească cu mașina de minim 5-6 ori pe fată și pe băiatul cu ochelari, iar de fiecare dată dacă nu reușea încerca din nou, dând mașina înainte și înapoi. Martorul a mai arătat că șoferul autoturismului Renault și-a focalizat intenția de a-i lovi pe bărbatul mai în vârstă și pe cel de etnie romă, făcând, de asemenea, manevre înainte și înapoi de circa 26 de ori. Bărbatul mai în vârstă, în persoana martorului S.N., a început să țipe la inculpat să oprească, apoi celelalte persoane aflate de față au încercat să îl oprească aruncând cu un bolovan. Martorul S.N. s-a împiedicat, a căzut și inculpatul a dat cu mașina peste el de circa 2-3 ori”, se arată în motivarea instanței de judecată.
Lăsarea în libertate, un pericol
Aceștia au susținut că lăsarea în li-bertate a fiului pedelistei Sorina Plăcintă, Andrei, prezintă pericol concret pentru ordinea publică, pedeapsa prevăzută de Codul Penal fiind mai mare de 4 ani. Argumentele procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București i-au determinat pe judecători să ia măsura arestării preventive împotriva lui Andrei Plăcintă. „Tribunalul constată că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de articolul 148, litera f, din Codul de Procedură Penală, potrivit cărora inculpatul a săvârșit o infracțiune pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de 4 ani și există probe că lăsarea în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică. În aprecierea acestei ultime condiții, Tribunalul are în vedere natura și modalitatea concretă de comitere a faptelor, gravitatea deosebită a faptelor – fiind vorba de fapte cu violență, aducându-se atingere unor valori sociale primordial ocrotite de legea penală precum viața, integritatea corporală și patrimoniul persoanei, consecințele negative ale acestor fapte asupra ordinii, liniștii și siguranței publice, precum și circumstanțele personale ale inculpatului”, se mai arată în motivare.