Proiectul de modernizare a infrastructurii, constând în lucrări de asfaltare a drumurilor comunale, realizarea unor rețele colectoare, a unui sistem de canalizare, și a unei stații de epurare în comuna Gologanu, va fi finalizat până la începutul anului viitor. În prezent mai e de lucru la stația de epurare, celelalte lucrări fiind realizate. Valoarea investiției este de 2,5 milioane euro, iar finanțarea a fost obținută prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.
Primarul Dumitru Robu a declarat că, în prezent, se execută ultimele lucrări care vor fi finalizate până la sfârșitul anului. „În acest moment mai sunt de executat lucrări la stația de epurare iar pînă la sfîrșitul anului sper să fina-lizăm toate lucrările din acest mare proiect de infrastructură locală”, a afirmat primarul Dumitru Robu.
Lucrările au fost avizate și verificate de experți ai Centrului regional de plăți pentru dezvoltare rurală și pescuit Constanța. „Experții s-au declarat mulțumiți de calitatea lucrărilor și realitatea situațiilor de lucrări întocmite de constructor. Situațiile de lucrări au fost aprobate și banii virați conform graficelor de execuție”, a precizat primarul Dumitru Robu. Edilul șef din Gologanu este mulțumit de modul în care constructorul și-a îndeplinit obligațiile contractuale precizând că lucrările au fost făcute excepțional. „Calitatea lucrărilor este excepțională, lucru care a fost constatat și de experții de la Centrul regional. Nu pot decât să felicit constructorul pentru modul în care și-a îndeplinit obligațiile contractuale”, a conti-nuat primarul din Gologanu. Aceasta este cea mai mare investiție realizată în Gologanu de la reînființarea comunei în 2004. „Este cel mai important proiect pe care îl rea-lizăm în comună pînă în acest moment”, a precizat primarul Dumitru Robu. Din fondurile primăriei au fost construite 211 cămine amplasate pe partea opusă rețelelor de canalizare, pentru a veni în sprijinul cetățenilor care doresc să se racordeze. Astfel, sătenii nu vor mai fi nevoiți să plătească sume mari de bani pentru a face subtraversările pe sub drumurile comunale. Proiectul are o valoare de 2,5 milioane euro, iar finanțarea a fost obținută prin Programul Național de Dezvoltare Rurală și urmează să fie finalizat în 18 luni. Proiectul constă în construirea unei stații de epurare, a unui sistem de canalizare, dar și în asfaltarea drumurilor comunale. Sistemul de canalizare are o lungime de 17 kilometri, iar rețeaua de drumuri comunale ce au fost asfaltate are o lungime de șapte kilometri. Sistemul de canalizare, rețelele colectoare și stația de epurare vor costa 1,5 milioane de euro, iar asfaltarea drumurilor comunale a costat un milion de euro.