Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Mii de acte de identitate eliberate vrâncenilor


Lucrătorii Serviciului Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor Vrancea au muncit, anul trecut, la foc continuu. Aceștia au eliberat zeci de mii de cărți de identitate și au făcut demersurile necesare pentru punerea în legalitate a câțiva copii, care nu fuseseră înregistrați la timp.

Lucrătorii Serviciului Public Comunitar Județean  de Evidență a Persoanelor Vrancea au eliberat, în cursul anului trecut, peste 35 de mii documente de identitate. Dintre acestea, 34.366 sunt cărți de identitate, iar 783 cărți de identitate provizorii. La solicitarea persoanelor cu handicap, stația mobilă s-a deplasat, în cursul anului 2010, în mai multe localități din județ pentru a prelua imagini în vederea întocmirii de documente de identitate. Nu au fost ocolite nici Căminul de Bătrâni din municipiul Focșani ori Direcția Generală de Asistență Socială privind Protecția Copilului Vrancea. În total, au fost puse în legalitate astfel, 120 de persoane. 
Au mai fost efectuate, în aceeași perioadă, acțiuni cu stația mobilă de preluat imagini, pentru punerea în legalitate cu cărți de identitate, precum și cu cărți de identitate provizorii a persoanelor arestate aflate în Penitenciarul Focșani, ocazie cu care au primit documente 75 persoane, iar la Secția de psihiatrie din cadrul Spitalului Județean Focșani au fost puse în legalitate  14 persoane internate. Tot anul trecut, lucrătorii serviciului s-au confruntat cu o situație neobișnuită. Este vorba despre un caz în care două femei, una din București și o alta din Cârligele, aveau același nume și aceleași date de identificare. Polițiștii fac și acum verificări pentru a stabili adevărata identitate a femeii din Vrancea.

Copii cu acte în regulă

Încă de la începutul anului 2010, lucrătorii Serviciului Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor Vrancea s-au implicat în punerea în legalitate a lui Laurențiu-Andrei Săvulescu, născut la finele anului 2002. Mama și-a  abandonat copilul la domiciliul concubinului și a plecat din țară. Datorită problemelor de sănătate ale băiatului, respectiv faptul că nu se poate deplasa, a fost întârziată puțin procedura, Comisia de Expertiză Medico-Legală Vrancea trebuind să se deplaseze la domiciliul minorului. Instanța s-a pronunțat favorabil în luna decembrie a anului 2010. „Tot în cursul anului 2010, Serviciul Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor Vrancea a introdus acțiune în instanță pentru înregistrarea tardivă a nașterii minorei Restaș Maria, născută la data de 20.08.2004, în municipiul Tecuci, județul Galați. Mama minorei, de etnie romă, neavând un domiciliu stabil și datorită situației materiale precare, nu a reușit să înregistreze copilul până la expirarea termenului de 1 an. Dosarul a fost soluționat favorabil în luna decembrie 2010. În luna mai 2010, am fost sesizați de Spitalul Județean Vrancea, Serviciul de Înregistrări Nașteri, despre faptul că numita Daniela Chirac, cu domiciliul în municipiul Brăila, a născut la Focșani, la data de 27.06.2009, un copil cu numele Åžtefania-Maria Chirac, pentru care nu a fost ridicat constatatorul de naștere nici până la momentul respectiv. Am luat legătura cu Direcția Generală pentru Asistență Socială privind Protecția Copilului Brăila, care cunoștea cazul copilului și al mamei. Instituția noastră s-a implicat în această speță, minora fiind declarată la data de 01.06.2010, reușind astfel declararea ei până la expirarea termenului de 1 an”, se arată într-un comunicat al Serviciului Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor Vrancea.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?