Ediția: Sâmbătă 21 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Sâmbătă 21 Decembrie 2024. Nr 6784

GALERIE FOTO: Adjunctul ISJ, Aurel Șelaru și viceprimarul Ionuț Mersoiu și-au aflat grupele de sânge de la elevii Colegiului Cotea


Elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea au avut ieri o zi cu totul și cu totul specială. Ziua unității a fost serbată așa cum se cuvine, cu invitați de seamă și ore inedite. Încă de dimineață, ziua a fost deschisă de Corul parohiei Irești, care i-a bucurat pe toți cei prezenți cu un spectacol absolut superb. Momentul a avut loc ca urmare a unui parteneriat între colegiul focșănean și Școala Gimnazială Valeriu D. Cotea Vidra. La evenimentul de la Colegiul Cotea au fost prezenți inspectorul școlar general Dorin Cristea și adjunctul său Aurel Șelaru. Alături de elevi și profesori au mai fost și vicepreședintele Consiliului Județean, Dănuț Cristian și viceprimarul municipiului Focșani, Ionuț Mersoiu, dar și alți oaspeți, oameni de cultură din județ.
Cei prezenți au ținut să precizeze că este pentru al doilea an când acest eveniment are loc fără ca academicianul Valeriu D. Cotea să fie prezent. „Școala noastră funcționează din 1923. Este prima școală de meseriași din comuna Focșani, cum era pe vremuri, județul Vrancea, făcută la inițiativa unor localități din județ, localități care au contribuit la construcția acestei școli pentru că nu era o școală de meseriași. Exista doar o școală de fete, de țesătorie. Aceste localități au făcut demersuri către minister și au și contribuit financiar la ridicarea unității. În 2008, noi am cerut Ministerului să luăm această denumire. Chiar dacă nu avem un profil în totalitate viticol, am zis să luăm acest nume în semn de respect pentru personalitatea domnului profesor. Este al II-lea an când sărbătorim ziua liceului fără domnul profesor, așa cum îi plăcea să i se spună”, a spus profesorul Remus Paraschiv, directorul colegiului. 
Șeful învățământului vrâncean, profesorul Dorin Cristea, i-a felicitat pe elevi și profesori. „Mă bucur să fiu azi (ieri-n.r.), aici. Salut invitații de seamă, pe care domnul director i-a invitat. Putem spune, încă o dată, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Focșani sunt alături de școala focșăneană și mă bucur că dumnealor și-au găsit timp să vină alături de noi la acest eveniment. Primirea dumneavoastră a fost atât de caldă și atât de tradițională! A rupe din pâinea sfântă și acel moment de bun venit, a fost cel mai frumos mod de intrare într-o instituție. Cât privește acest eveniment, nu pot să vă urez decât cele mai frumoase gânduri. Să fie o sărbătoare pentru toată lumea, de la profesor până la elev. Să se simtă acest eveniment și să rămână, mai ales, în amintirea elevilor și a profesorilor. Cât privește acest colegiu tehnic, mă bucur că aveți rezultate din ce în ce mai bune și din statistici sunteți pe loc fruntaș între colegiile tehnice. Vă felicit pentru asta. Felicitări și elevilor, care sunt din ce în ce mai de calitate, iar dumneavoastră ați reușit să îi perfecționați educativ și extrașcolar„, le-a transmis inspectorul general școlar Dorin Cristea, profesorilor de la Colegiul „Tehnic Valeriu D. Cotea”.
Vicepreședintele Consiliului, Dănuț Cristian, a vrut să le transmită felicitări elevilor și profesorilor de la Cotea, nu neapărat din postura funcției publice, cât din postura de fost elev al unității. „Am fost puțin emoționat domnule director, când am primit invitația dumneavoastră. Când am terminat eu, în anul 2004, nu se sărbătorea ziua liceului și mă bucur că am onoarea să particip azi la acest eveniment. Vreau să vă felicit pentru acest eveniment. Cum spunea și domnul general, Consiliul Județean și Primăria Focșani sunt alături de școli, sperăm ca și școala să fie alături de noi, să scriem istorie. Mâine încercăm să scriem o filă din istorie prin plantarea acelor stejari în Parcul Memoriei Naționale și sperăm să fiți alături de noi”, a spus Dănuț Cristian.

Elevii stăpânesc arta decorării torturilor

Și cum la zi de sărbătoare orele nu puteau fi altfel decât speciale, profesorii și elevii au pregătit diverse teme și lecții demonstrative, care mai de care mai inedite. Astfel, la laboratorul de biologie, elevii au demonstrat că au cunoștințe temeinice pentru a stabili grupa sanguină. Și cum aveau nevoie de voluntari, inspectorul școlar general adjunct Aurel Șelaru și viceprimarul Ionuț Mersoiu s-au oferit să dea picăturile de sânge de care elevii aveau nevoie pentru a demonstra că știu cum se stabilește grupa de sânge.
Un alt moment interesant a fost oferit de elevii de la specializarea alimentație publică. Aceștia au prezentat un moment dulce, arătând cât de bine stăpânesc arta decorării torturilor. Și cum domeniul alimentației publice este unul internațional, „lecția” a fost atât în limba română cât și în limba engleză. Laboratoare au avut loc la toate disciplinele, iar elevii au fost foarte încântați să arate ce știu și mai ales că ce știu, știu bine.

Tehnică de vârf adusă la liceu

Câțiva elevi de la clasele a XI-a și a X-a au fost la Târgul „TopTehnica” de la București, de unde s-au întors cu cele mai noi informații despre tehnica modernă. „Deviza era «noi aducem informația acasă». Puțini elevi au timp și resurse să meargă până acolo. Am zis să mergem noi, vectorizând după acea în masa de elevi. Până acum am fost la 6 astfel de târguri, cel mai important fiind cel de inventică. Am zis să fie un proiect dedicat zilei educației. Am văzut tot felul de lucruri, iar elevii au fost foarte încântați. De fiecare dată merg alți elevi și alți profesori, astfel încât cât mai mulți dintre aceștia să poată să ia contact cu tehnica de top”, a spus Cornelia Mândru, profesor de informatică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?