Ediția: Duminică 5 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Duminică 5 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Baze salvamont în localităţile Nistoreşti şi Păuleşti


Serviciul Salvamont Vrancea va construi baze pe raza teritorial administrativă a localităților Nistorești și Păulești. Consiliul Județean Vrancea va dezbate, în ședința ordinară de marți, proiectul de hotărâre privind aprobarea  Acordului de parteneriat dintre Consiliul Județean, Consiliile Locale Nistorești și Păulești și Serviciul Salvamont Vrancea  pentru întocmirea, depunerea și implementarea proiectului „Construire baze salvamont și refacere trasee turistice în județul Vrancea”. În baza acestui proiect ar urma să fie construite baze salvamont și refăcute traseele turistice de pe raza celor două localități.
La un an de la înființare, Salvamont Vrancea are un sediu, a fost dotat cu echipamentul necesar pentru intervenții. Este pentru prima dată în istoria județului când vrâncenii pot beneficia de serviciile unor salvamontiști. „În primul rând avem un sediu în care ne desfășurăm activitatea și am achiziționat o parte importantă din echipamentul necesar serviciului salvamont. Este vorba de echipamente pentru voluntari, respectiv îmbrăcăminte și încălțăminte, stații radio, echipament de alpinism,  panouri pentru trasee și o mașină de intervenții”, a declarat coordonatorul Salvamont Vrancea, Adrian Vrabie.
Salvamont Vrancea a fost înființat la inițiativa președintelui Consiliului Județean Vrancea Marian Oprișan și are ca principale atribuții coordonarea activității de salvare montană în județ. Serviciul propune omologarea sau desființarea unor trasee montane, coordonează și supraveghează activitatea de amenajare, întreținere și reabilitare a traseelor montane din județ. De asemenea, asi-gură preluarea apelurilor de urgență privind accidentele montane și transmiterea acestora la șefii formațiilor Salvamont sau la înlocuitorii acestora, asigură permanența la punctele și refugiile Salvamont, organizează forme de pregătire profesională a salvatorilor montani la nivelul județului și asigură prezența acestora la formele de pregătire organizate la nivel  național. Conform baremurilor stabilite prin legislația specifică, fiecare salvamontist trebuie să fie dotat cu echipament individual și materiale necesare pentru intervenția, salvarea și transportul bolnavilor și turiștilor accidentați în zona montană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?