Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784

DISPONIBILIZĂRILE DIN POLIŢIE ÎN CONDIŢIILE CREŞTERII CRIMINALITĂŢII DE TOATE GENURILE


    Lipsa banilor de la bugetul de stat, în condițiile unei gestionări neprofesioniste, iată că a condus și la disponibilizări în Poliția Română.
    Această acțiune sinucigașă a actualului guvern, nu trebuie să surprindă pe nimeni, deoarece planificarea lor este foarte riguroasă, aceste disponibilizări continuând de fapt, acțiunea de maltratare a poporului începută prin reducerea salariilor, tentativa de diminuare a pensiilor, restructurări în toate domeniile și continuată prin închiderea unor spitale.
    De această dată, efectele vor fi mult mai grave, mai exact cele dorite de actualul Guvern și anume acelea de a provoca prejudicii grave cetățenilor prin neasigurarea corespunzătoare a securității individuale și a bunurilor lor.
    Este cunoscut faptul că în ultimii ani, datorită unor condiții obiective dar și subiective criminalitatea de toate genurile a crescut, chiar dacă anumite statistici sunt „cosmetizate”, pentru a se da impresia unei scăderi și implicit a unei implicări corespunzătoare a organelor statului.
    Asigurarea ordinii interne și implicit a securității cetățenilor și a bunurilor acestora nu reprezintă un moft al unui ministru oarecare sau chiar Guvern, ci reprezintă o problemă majoră care are conotații pe linia securității statului.
    Ce se poate cere unui ministru care la televiziune afirma că el conduce Ministerul Afacerilor și Internelor? Cred că știe de ce a folosit această denumire și nu mai insistăm acum, dar cu siguranță o vom face în viitor.
    Efectele reducerii efectivelor poliției române se vor revedea într-o statistică pe care ne-o dorim corectă la sfârșitul anului. Dar dincolo de statistici, va suferi tot cetățeanul de rând, care va simți că nu este apărat de poliție, căruia i se vor tergiversa soluționarea plângerilor și care în final va fi chemat anul viitor la vot să voteze portocaliii.
    Zilele trecute am discutat cu adjunctul unui șef de sector din București. Acesta mi-a spus că la un moment dat la o secție de poliție care trebuie să deservească o comunitate de circa 90.000 de cetățeni datorită lipsei de carburant și a defecțiunilor mașinilor din dotare, nu avea disponibilă nicio mașină. De asemenea, la o cotă de 100 litri combustibil pe mașină într-o lună, la un simplu calcul constatăm că pentru fiecare zi, acea mașină trebui să consume circa 3,3 litri combustibil, iar dacă împărțim ziua pe trei schimburi, rezultă că autoturismul poliției va consuma 1,1 litri pe schimb. Cum să asigure poliția securitatea cetățenilor în aceste condiții?
    Deoarece guvernanții actuali au considerat că și așa poliția este dotată suficient, acum procedează și la reducerea efectivelor. Halal condu-cere a acestui minister domnule ministru!
Fără îndoială că o reducere trebuia realizată de multă vreme, dar în ansamblul său nu trebuie să afecteze asigurarea securității cetățeanului.
Credem că reducerea efectivelor trebuie să se realizeze în aparatul central al ministerului și la sediul central al Poliției și Jandarmeriei.
O politică profesionistă ar trebui să vizeze instituțiile centrale, nu cele locale care se confruntă direct cu criminalitatea stradală și cea organizată, cu efecte directe asupra siguranței cetățenilor. Marea problemă a acestui guvern și implicit minister, este aceea că în aparatul central al ministerului și a celor două instituții centrale de asigurare a ordinii publice a fost angajată toată clientela politică portocalie, iar în concepția lor retrogradă sacrifică cetățeanul în loc să trimită acasă această categorie inutilă de neprofesioniști.
Cu un asemenea guvern dar mai ales ministru, nu cred că mai există soluții de rezolvare a problemelor cetățenilor români legate de securitatea proprie, ele urmând a se rezolva după alegerile de anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?