Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a inaugurat, ieri, lucrările la proiectul „Extinderea rețelelor de canalizare în aglomerarea Homocea”. Investiția are o valoare de 9,6 milioane de lei, iar lucrările vor fi realizate de Asocierea SC Hidroconstrucția SA și SC Probit SRL. Lucrările constau în extinderea rețelei de canalizare cu 16 kilometri și construirea unei stații de epurare noi.
După tăierea panglicii inaugurale, Marian Oprișan a declarat că VranceAqua este cel mai mare proiect de investiții în domeniul modernizării infrastructurii de canalizare și alimentare cu apă din România. Valoarea proiectului este de 107 milioane euro. „Acest proiect înseamnă dezvoltare, civilizație, o viață mai bună pentru oameni și asta este foarte important. Vocația noastră de constructori nu ne-o poate lua nimeni. Asta am învățat să facem, asta facem în continuare pentru cetățenii județului Vrancea. VranceAqua este cel mai mare proiect de investiții și este urmat de Vrancea curată, proiect care vizează ecologizarea totală a județului Vrancea. De asemenea, reabilităm mausoleele eroilor neamului și multe alte proiecte de investiții pe care le avem în derulare în acest moment la nivelul județului Vrancea”, a precizat Ma-rian Oprișan.
Acesta a susținut că Vrancea se află în proces de modernizare datorită proiectelor pe care administrația județeană le derulează de peste zece ani. Oprișan a spus că este regretabil că la conducerea țării se află un guvern catastrofal cu care este imposibil de lucrat.
„Avem cele mai bune drumuri dintre județele României, dar este regretabil că la conducerea țării se află un guvern maghiaro-pedelist catastrofal și iresponsabil, care face politică pe banii cetățenilor, care a distrus sănătatea, a pus învățământul pe butuci și care a adus societatea în stare de anxietate, cu care este imposibil de lucrat. De aceea, actuala putere trebuie înlocuită în regim de urgență cu un guvern de profesioniști care știu să facă viața oamenilor mai bună”, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea.
„Guvernul este interesat de clientela politică în buzunarele căreia se scurg banii românilor”
Marian Oprișan a afirmat că marea problemă a României este că guvernul nu este interesat de accesarea fondurilor europene, ci de clientela politică în buzunarele căreia se scurg banii românilor. „Acest guvern nu este interesat de fondurile europene, ci de clientela politică, de bugetul public al statului, de banii cetățenilor care se scurg în buzunarele pedeliștilor din întreaga țară. Fondurile europene rămân principala soluție pentru modernizarea comunităților din România și a comunității județului Vrancea. Evident că trebuie să ai voință și putință, trebuie să știi să faci proiecte, să ai personal calificat corespunzător pentru a scrie aceste proiecte. Iată că în județul Vrancea acest lucru s-a întâmplat și vreau să-i felicit pe toți specialiștii care au lucrat în această direcție, mă refer la specialiștii Consiliului Județean, ai CUP SA, la specialiștii companiilor care vor executa aceste lucrări”, a menționat președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.
Lucrările la stațiile de epurare vor începe azi
Prezent la eveniment, directorul CUP SA, Gheorghe Vasilescu, a declarat că demararea efectivă a lucrărilor la rețeaua de canalizare de la Homocea este un mesaj important care arată interesul companiei nu numai față de mediul urban, ci și de mediul rural, care „trebuie să ajungă din punctul de vedere al standardelor de apă și canalizare, la nivelul orașelor”. Gheorghe Vasilescu a precizat că azi va avea loc inaugurarea lucrărilor privind construcția stațiilor de epurare în localitățile Panciu, Odobești, Mărășești, Adjud și Homocea. Evenimentul va avea loc la stația de epurare a municipiului Focșani. „Asta pentru ca firmele care realizează aceste proiecte să vadă cum arată o stație de epurare modernă și să realizeze stații de epurare mai moderne decât acestea”, a explicat directorul CUP, Gheorghe Vasilescu.
„Ajutați-ne să scăpăm de PDL și de Boc”
Începerea lucrărilor a fost salutată de localnici care i-au cerut șefului administrației județene să-i scape de „puterea pedelistă care ne-a adus la sapă de lemn”. „Pedeleul ne-a păcălit cu găleți, ulei, zahăr, făină și doi mici ca să îl votăm și după aceea ne-a omorât. Puterea pedelistă ne-a adus la sapă de lemn. Ajutați-ne să scăpăm de PDL și de Boc. Ne-au tăiat salariile și pensiile, e ceva de groază ceea ce ni se întâmplă”, i-au spus oamenii lui Marian Oprișan. Acesta le-a reamintit că, înaintea alegerilor din 2008, le-a atras atenția să aibă grijă pe cine vor vota dacă vor să aibă o viață mai bună, însă chiar oamenii din Homocea nu au ținut cont de aceste sfaturi. „În 2008 v-am explicat și v-am spus să aveți grijă pe mâna cui dați țara că dreapta și Băsescu înseamnă protejarea super bogaților dar nu ați vrut să mă credeți. 45 % din această comună a votat cu PDL și iată unde am ajuns”, a afirmat Marian Oprișan. El le-a spus oamenilor că aceeași putere votată de mulți dintre români a ajuns astăzi să închidă spitalele și a distrus sistemul de învățământ. „Dreapta împarte veniturile la cei foarte bogați, iar stânga împarte veniturile la toți cetățenii ca să poată trăi toată lumea. Poporul are puterea o dată la patru ani, iar dacă nu știi ce să faci cu ștampila ajungi în situația în care suntem azi”, a mai susținut președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
VranceAqua, proiect inițiat de Marian Oprișan
Proiectul VranceAqua a fost inițiat de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. La sfârșitul lunii martie, Marian Oprișan a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Vrancea”. Este cel mai mare proiect de acest gen din România, cu o valoare totală de 107 milioane euro fără TVA, din care 82,8 milioane euro reprezintă contribuția Uniunii Europene. Beneficiari ai proiectului VranceAqua vor fi aproximativ 160 de mii de vrânceni. Județul Vrancea este singurul din România care a reușit să obțină finanțări europene atât pe componenta de management integrat al deșeurilor cât și pe cea de apă/apă uzată, în valoare totală de 6.109 miliarde lei vechi.