Premierul Emil Boc a venit noaptea la Focșani de teamă să nu primească încă o repriză de huiduieli. Pe Boc nu l-a interesat cum trăiesc vrâncenii ci a venit să își facă propagandă electorală pentru alegerile interne din PDL. Cu toate că vizita a fost una pur politică, Boc și camarila sa au beneficiat de un dispozitiv impresionant de forțe de ordine, format din sepepiști, polițiști, jandarmi, trupe antitero, dar și ofițeri de la unitatea doi și un sfert. Pentru a fi sigure că nimeni nu îl va deranja pe Boc, forțele de ordine au organizat mai multe cordoane care le-au interzis oamenilor să se apropie de zona în care se aflau Boc și camarila pedelistă. De același tratament au avut parte și ziariștii care nu au fost lăsați de pedeliști să se apropie de hotelul în care a avut loc întâlnirea.
Deși nu ratează nicio ocazie de a se lăuda în presă că toate deciziile guvernului PDL sunt pentru și în favoarea cetățenilor României, premierul Emil Boc evită să dea ochii cu românii. Îi este frică de români și de reacția lor. Așa s-a întâmplat și la vizita pe care a făcut-o ieri la Focșani. Pentru a nu fi huiduit și luat la întrebări, așa cum s-a întâmplat la Râmnicu Vîlcea, Emil Boc a venit noaptea la Focșani.
Deși vizita a fost una pur politică, Boc și camarila sa au beneficiat de un dispozitiv impresionant de forțe de ordine, format din sepepiști, polițiști, jandarmi, trupe antitero, dar și ofițeri de la unitatea doi și un sfert. Pentru a fi sigure că nimeni nu îl va deranja pe Boc, forțele de ordine au organizat mai multe cordoane care le-au interzis oamenilor să se apropie de zona în care se aflau premierul și camarila pedelistă.
Acest lucru i-a nemulțumit profund pe oamenii care s-au strâns în fața locației în care a avut loc întâlnirea pedelistă. Emil Boc a fost așteptat de mai mulți focșăneni care au încercat să ajungă la premier pentru a-l întreba de ce nu le mărește pensiile și salariile și de ce urăște poporul român.
„Trebuia să vină pe jos și să stea de vorbă cu oamenii. Are geamuri fumurii la mașină ca să nu îl vadă lumea. Așa face un șef de guvern? Nu trebuie să vină să stea de vorbă cu oamenii? E mai rău ca Ceaușescu”, spunea o focșăneancă.
„Domnule prim ministru, îmi pare rău că v-am votat”
Paula Bratu a venit de la Tecuci pentru a-i transmite premierului un mesaj și anume că i-a adus pe români „la sapă de lemn”. „Domnule prim ministru, îmi pare rău că v-am votat. Am avut încredere în dumneavoastră și acum am ajuns muritori de foame. Nu ne ajung salariile, pensiile și pentru copiii noștri nu faceți nimic. Am ajuns bătaia de joc a dumneavoastră și a guvernanților. Mai bine era pe vremea lui Ceaușescu. Mult mai bine! Aveam mai multe facilități și eram mai mult băgați în seamă de comuniști decât de pedeliști. Ne-ați făcut numai rău, ne-ați adus la sapă de lemn”, a fost mesajul pe care Paula Bratu a vrut să-l transmită primului ministru.
„Nu le pasă decât de buzunarul lor pe care îl umplu din banii românilor”
Printre oamenii care vroiau să-l întrebe de ce le-a tăiat salariile s-au aflat și câțiva profesori. „Am fi vrut să-l întrebăm pe Emil Boc de ce își bate joc de noi și de ce minte poporul român. Nouă, cadrelor didactice, ne-a tăiat salariile, apoi a promis că de anul acesta salariile noastre vor crește, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Mint cu nerușinare și nu le pasă decât de buzunarul lor pe care îl umplu din banii noștri, ai românilor, fără să pățească ceva”, a spus unul dintre profesori sub protecția anonimatului, precizând că dacă și-ar da numele „mâine aș fi șomer”.
Întrebat de ziariști dacă îi este frică să iasă pe stradă, premierul Emil Boc a răspuns că nu are nicio problemă să iasă printre oameni. Așa este domnule prim ministru numai că omiteți să spuneți că ieșiți pe stradă având o coloană de mașini cu girofaruri care se întinde pe o lungime de aproape jumătate de kilometru, că mergeți cu mașini care au geamuri negre pentru a nu fi văzut de popor. Orice vizită în teritoriu înseamnă intrarea în dispozitiv a unui număr impresionant de forțe de ordine care să vă asigure securitatea. De cine vă este frică, domnule prim mi-nistru? De poporul în numele și spre binele căruia spuneți că lucrați?