Ediția: Joi 30 ianuarie 2025 Nr. 6804
Ediția: Joi 30 ianuarie 2025 Nr. 6804

Utilizările uleiului de arahide


Uleiul de arahide se numără printre cele mai întrebuințate uleiuri în America, unde culturile de arahide sunt foarte răspândite. Uleiul de arahide este foarte potrivit la prepararea fripturilor. Utilizarea sa în bucătărie este cunoscută în sud-estul Asiei. Acesta are un gust unic și este rezistent în cazul preparatelor culinare care necesită temperaturi înalte. De asemenea, este ideal la pregătirea maionezei. Se utilizează în sosuri cu oțet. Carnea de pește și cea de pasăre se prepară cu uleiul de arahide la grătar sau la cuptor. Întrebuințarea uleiului de arahide la diferite mâncăruri se datorează conținutului său bogat caloric. Deși are în componență destul de mulți acizi grași săturați, aceștia se compensează cu acizii grași polinesaturați și mononesaturați, care au rolul de a scădea nivelul de colesterol din sânge. Dacă este presat la rece, uleiul de arahide se poate oxida foarte repede. Este recomandat, de asemenea, să se păstreze în frigider. În plus, se menține și în locuri reci, uscate și întunecoase. Întrebuințat la masaj, uleiul de arahide este benefic persoanelor care suferă de artrită. Gustul său devine mai intens în momentul în care arahidele sunt prăjite înainte de a fi presate. Astfel, culoarea uleiului de arahide poate varia, de la un galben puternic până la un brun-deschis. Este bine să evite acest ulei persoanele alergice la nuci sau alune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?