Ediția: Duminică 5 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Duminică 5 Ianuarie 2025 Nr. 6787

GALERIE FOTO: „Școala – model superior al devenirii”, simpozion la Școala Duiliu Zamfirescu


Åžcoala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani a organizat vineri, 24 noiembrie 2017, la Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia din Focșani, ediția a IV-a a Simpozionului Internațional „Școala – model superior al devenirii”. În acest an, ținând cont de specificul temei propuse – „Dispozitivele mobile, o provocare pentru elevi, părinți și profesori” – organizatorii au dorit deschidere mai largă și o diversificare a categoriilor de participanți prin lansarea mai multor secțiuni, respectiv subsecțiuni: pentru elevi (E1-Postere, E2-Infographics) și pentru profesori (P1-Inovații didactice: proiecte, P2- Instrumente web utilizate în clasă).
Manifestarea derulată în parteneriat cu Primăria Focșani, ISJ Vrancea și Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focșani, a avut drept scop reunirea cadrelor didactice, elevilor și părinților într-un cadru prielnic dialogului transdisciplinar și a urmărit, în primul rând, investigarea dimensiunilor plurale ale cercetării științifice și didactice, concretizate în lucrări cu caracter științific și materiale grafice sugestive. În același timp, s-a avut în vedere și dinamizarea relațiilor dintre instituțiile locale, grădinițe, școli și licee din țară și din străinătate.
Simpozionul s-a bucurat de o promovare deosebită, care a avut drept urmare participarea a 83 de cadre didactice și a 166 de elevi din 25 de județe ale țării, dar și din Italia, Grecia, Portugalia, Turcia și Polonia. Aceștia au oferit, prin cele 70 de comunicări științifice și 42 de postere, modele ce reflectă metode prin care școala se adaptează condițiilor impuse de schimbările din lumea de astăzi. Lucrările simpozionului au abordat realitatea din domeniul educației din diverse unghiuri de investigație, având în vedere atât raportarea la tradiția științifică, cât și promovarea tehnicilor moderne de predare, învățare și evaluare cu și prin intermediul dispozitivelor mobile.
Toate comunicările științifice au fost cuprinse de coordonatorii simpozionului – prof. Petrică Moraru, prof. Petronia Moraru și bibliotecar Gabriela Harea – într-un CD-ROM cu ISBN, ce poate fi consultat pe site-ul: https://scoala10focsani.wixsite.com/simpozion.
 
A consemnat Gabriela Harea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?