Ediția: Marți 7 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Marți 7 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Baze salvamont la Nistoreşti şi Păuleşti


Salvamont Vrancea va construi baze salvamont pe raza teritorial administrativă a localităților Nistorești și Păulești. Consiliul Județean Vrancea a aprobat proiectul privind înființarea și dotarea unor baze salvamont în localitățile Nistorești și Păulești, dar și reabilitarea bazei salvamont vila Rucăr din Soveja. Luni, plenul Consiliului Județean a aprobat și indicatorii tehnico economici la obiectivele enumerate mai sus. Salvamont Vrancea a fost înființat în luna martie 2010, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Vrancea Marian Oprișan.

Serviciul Salvamont Vrancea va construi baze salvamont pe raza teritorial administrativă a localităților Nistorești și Păulești. Pentru această investiție va fi realizat un proiect care va fi depus în cadrul Programului Ope-rațional Regional 2007-2013, axa prioritară 5-Dezvoltare durabilă și promovarea turismului, domeniul major de intervenție 5.2. Investiția la bazele salvamont din Nistorești și Păulești va avea o valoare de 1,3 milioane de euro.
Baza salvamont din Nistorești va deservi în principal traseele turistice din afara Parcului Național Putna, pe văile Zăbalei și Nărujei. Baza salvamont din Păulești va deservi traseele turistice din Parcul Național Putna, unde se află cele mai populate trasee turistice.
De asemenea, Serviciul Salvamont va demara, luna aceasta, un program de reabi-litare a 12 trasee turistice din munții Vrancei, lucrările urmând să fie finalizate până la sfârșitul acestui an. În proiect mai sunt implicate Administrația Parcului Natu-ral Putna Vrancea și Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO) Galați care vor semna un parteneriat în acest scop.
Fondurile necesare vor fi asigurate din bugetul Salvamont, dar și din sponsorizări. În această acțiune vor fi folosiți și voluntari. „Ne-am propus să realizăm 14 trasee montane dintre care 2 noi. 9 trasee se află pe raza Parcului Național Putna.
Traseul de bandă roșie Tulnici-Muntele Coza-Dealu Negru-Åžindrilița-Paisele-Pietrosu-Zboina Frumoasă-Nereju se află jumătate în parc și jumătate în afara lui. Vor fi amplasate  panouri de informare, săgeți de direcționare și se vor marca conform fiecărui traseu cu vopsea”, a precizat directorul Salvamont, Adrian Vrabie. Acesta a spus că vor fi construite 7 podețe de acces pedestru pe Valea Tișiței în punctele de traversare a albiei, afectate de viiturile din 2005, care în prezent sunt impracticabile. Totodată, vor fi măsurate traseele de drumeție cu GPS-ul, va fi întocmită documentația de omologare și vor fi tipărite flyere de pu-blicitate a proiectului și a hărții turistice.
Salvamont Vrancea a fost înființat în luna martie 2010, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Vrancea Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?