Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Soneria care păcăleşte hoţii


Un școlar britanic de 13 ani este pe cale de a câștiga 250.000 de lire sterline pentru inventarea unei sonerii speciale care păcălește hoții, făcându-i pe aceștia să creadă că este cineva acasă, într-o proprietate goală.
Smart Bell, soneria proiectată de Laurence Tura, intră în legătură telefonică, prin calculator, cu proprietarul, când acesta nu este acasă, permițându-i să vorbească cu cine se află în fața ușii ca și când ar fi dincolo de ușă. Dispozitivul produce chiar și o anumită cantitate de zgomot de fond, pentru a da impresia oaspeților neașteptați că vorbesc cu cineva din interior printr-un sistem interfon. Invenția, care utilizează o cartelă SIM, folosită și în tehnologia telefoanelor mobile, ar permite, de asemenea, proprietarilor să dea instrucțiuni șoferilor care efectuează livrări la ei acasă. Laurence Tura a vândut deja 20.000 de unități gigantului în telecomunicații Commtel Innovate și finalizează o afacere cu o a doua companie pentru încă 25.000 de unități. Atunci când acordul va fi semnat, băiatul va fi mai bogat cu 250.000 de lire sterline (280.634 euro). Adolescentul a declarat că la început a conceput ideea deoarece mama sa se săturase de drumurile la poștă pentru a ridica coletele care soseau când nu era nimeni acasă. „Când am început să dezvolt Smart Bell, am realizat însă că ar putea fi foarte util pentru descurajarea hoților”, a declarat tânărul. „Cei mai mulți hoți întâi sună la ușă pentru a verifica dacă este cineva acasă, dar Smart Bell este modalitatea perfectă pentru a contracara acest lucru. Dacă sunteți plecați și un hoț vine la ușă și sună, după zece secunde soneria se va cupla la telefonul mobil și veți fi în stare să intrați în legătură directă cu cel din fața ușii”, explică tânărul Laurence. „Există chiar și un oarecare zgomot de fond, pentru a suna ca un interfon, iar hoțul nu își va da seama că de fapt nu e nimeni în interiorul casei”, a adăugat adolescentul.
Laurence și-a prezentat ideea Smart Bell la un concurs școlar de invenții, cu care a câștigat o bursă de participare la Trinity School din Croydon, din sudul Londrei, însă nu a putut intra în competiție deoarece nu avea un prototip. Cu ajutorul părinților, Laurence a reușit în cele din urmă să realizeze după planurile sale un prototip real. La mai puțin de 12 luni de la realizarea prototi-pului, compania Commtel Innovate se pregătește de lansarea produsului Smart Bell care va costa 40 de lire sterline (45 de euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?